Bemutatkozás

„Egy művésznek is az a legnagyobb dicsérete, ha elmerülünk az alkotásában, és megfeledkezünk az alkotóról.” Friedrich Schiller

bemutatkozas

Gyerekkoromban

seperator

Gyerekkoromban – bármennyire is szerettem enni – egyáltalán nem akartam szakács lenni. Színész vagy mozdonyvezető, űrhajós esetleg benzinkutas babérokra törtem. Nyolcadikos voltam, amikor az általános iskolai főzőszakkörön először kóstoltam bele a konyha világába és utána már nem tudtam és nem is igazán akartam a főzéstől elszakadni.

A szakács iskola felé vettem az irányt és ennyi év távlatából most már biztosan kijelenthetem, hogy nagyon jó döntést hoztam. A mai napig rendkívül büszke vagyok arra, hogy szakács lehetek!

KL

Közel 30 éve

seperator

Közel 30 éve dolgozom a vendéglátóiparban. A Hotel Stadionban eltöltött tanulóéveket követően egy kisebb étteremben helyezkedtem el szakácsként, majd az akkori Buda Pentában (ma Mercure Buda) folytattam pályafutásomat. Itt sajátítottam el a szakma alapjait, sok hasznos tapasztalatra tettem szert a szállodában eltöltött több mint 8 év alatt. Ezt követően a nyitó Centrál Kávéház konyhafőnöke lettem, melyet az Art’otel, a Hotel Griff, a Part Café, majd a Pastrami étterem követett. Dolgoztam Németországban, Svájcban, Ausztriában és Oroszországban, többek között főztem a svéd királynak, minisztereknek, közjogi méltóságoknak és ismert színészeknek is.

Több szakmai versenyen is megmérettettem magam, valamint a magyar olimpiai csapattal készültem a berlini szakácsolimpiára. A Tv Paprikával 2004 óta közel harminc gasztronómiai műsort készítettünk, de a sajtóban és az online média különböző területein is jelentős szerepet vállaltam és vállalok a mai napig is. Egy online rádióban heti rendszerességgel Gasztrológia címmel saját műsort vezetek. Rendezvényeken, főzőshowk-on veszek részt, valamint reklámfilmekben is szerepelek. Országszerte számtalan helyszínen főzőversenyeken zsűrizek, főzőbemutatókat, borvacsorákat tartok, céges rendezvényeken műsort vezetek, valamint rendszeresen fellépek interaktív „gasztro sztendup” előadásokkal továbbá különböző éttermekben szakmai esteket és továbbképzéseket vállalok.

Mindezen elfoglaltságok mellett 2015. elején sikeres szakács mestervizsgát tettem és hetente három alkalommal egy vendéglátóipari szakközépiskolában tanítom, valamint vizsgáztatom a jövő gasztronómiai szakembereit.

KL

bemutatkozas2